Red barnet søger frivillige til småbørnsklub

De små børns Bornholm har i 2023 indledt et samarbejde med Red Barnet om at starte Småbørnsklubber på Bornholm. Formålet er at styrke livsduelighed hos små børn i familier i udsatte positioner, så det har de bedste muligheder for på sigt at tilegne sig læring, opnå positiv livsbane og dermed blive ressourcestærke, engagerede medborgere.

Indsatsen er koordineret, fleksibel og tilpasset Bornholm Regionskommune og Red Barnets muligheder og styrker og tilbyder familierne at mødes og indgå i forløbet på neutral grund i et samspil med frivillige og fagprofessionelle.

Indsatsen går på tværs af sektorer og bygger bro mellem velfærdsinstitutionernes tilbud og civilsamfundet - i et unikt og stærkt samarbejde mellem Bornholm Regionskommune og Red Barnet. Småbørnsklubben drives af frivillige kræfter, der i samspil med kommunale fagpersoner gennemfører et forløb med ugentlige klubaktiviteter for familier i udsatte positioner hen over et halvt år med cirka 12 mødegange. De frivillige skaber rammerne og ’kulturen’ i klubben baseret på en manual og på den træning, som de forudgående har modtaget af Red Barnet. Forløbet indebærer deltagelse af dels en gennemgående kommunal fagperson (fx pædagog eller sundhedsplejerske) dels udvalgte fagpersoner, som kommer på enkelte besøg undervejs i forløbet, fx sprogkonsulenter, familiepædagoger, sundhedsplejersker, socialrådgivere og pædagoger/dagplejeledere fra de henvisende dagtilbud.

Når vi skal finde merværdien i partnerskaber på tværs, er det afgørende, at indsatserne sætter både de fagprofessionelle og de frivilliges komplementære kompetencer i spil, så summen bliver større, end hvis vores indsatser løber hver for sig.

Den primære målgruppe for Småbørnsklubber er små børn (0-6 år), som af fagprofessionelle vurderes at kunne profitere af småbørnsklubbens tilbud sammen med deres familie.

Vil du læse mere om småbørnsklubber - eller vil du selv være frivillig - så klik her.

Forrige
Forrige

De små børns Bornholm har fået opdateret sin hjemmeside

Næste
Næste

De små børns Bornholm - nu i podcast