Civilsamfundsalliance skal gøre op med småbørns mistrivsel

Næsten hvert tredje barn i Bornholms daginstitutioner er i mistrivsel eller i mistanke om det, skriver Altinget. Det er den kedelige statistik, som De små børns Bornholm er i gang med at ændre med støtte fra Egmont Fonden og Bornholms Regionskommune, som finansierer projektet ligeligt.

Altinget har været i dialog med direktør i Egmont Fonden, Henriette Christiansen, for at høre, hvorfor de har investeret i projektet. Hvad hun mener den nye alliance kan bidrage til Bornholms småbørn, deres familier og hvordan det generelt kan styrke civilsamfundet.

”Det her projekt er innovativt i dets design. Vi tror på, at det kommer til at skabe en velfærdsinnovation, når man arbejder systematisk med at adressere komplekse problemer og finde løsninger, som skabes både i det offentlige, men også i meget høj grad ved at trække på ressourcer fra civilsamfundet,” siger Henriette Christiansen.

En af grundstenene i projektet er, at man vil gentænke samarbejdet mellem civilsamfund og kommune. Derfor er der inviteret over 40 lokale civilsamfundsaktører ind i en ny alliance, der kaldes ”Bornholms Børnealliance”. Tanken bag alliancen er at skabe samvirke mellem de mange civilsamfundsorganisationer, der er på Bornholm, og derigennem skabe nye indsatser for de mindste børn. Blandt de forhåbninger civilsamfundet ønsker at indfri med alliancen er alt fra en løftet sundsprofil på øen, flere medlemmer i foreningslivet og lettere opsporing af udsatte børn.

”Det handler om at vi kan trække på hinandens ressourcer, hvis der er en forening, der har flere frivillige kræfter end vi har, så kan vi måske byde ind med lidt flere økonomiske ressourcer, og på den måde understøtte hinanden, og lave nogle samarbejder der kan forbedre vilkårene for børn og udsatte familier,” siger Martin Jensen, formand for Red Barnet Bornholm.  

Læs den fulde artikel hos Altinget her

Forrige
Forrige

Bornholms Børnealliance - 2. møde maj 2021

Næste
Næste

En ny børnealliance er født, skriver Bornholms Tidende