En ny børnealliance er født, skriver Bornholms Tidende

Bornholms Børnealliance er navnet på den nye alliance, der skal “styrke og forbinde de gode kræfter og aktiviteter på tværs af kommune og lokalsamfund til gavn for øens småbørn og deres familier,” fortæller faglig programleder i De små børns Bornholm, Dorthea Funder Kaas.

Alliancen er en af flere indsatser under De små børns Bornholm. Ønsket er, at Børnealliancen også skal være med til at styrke de lokale fællesskaber og øge kendskabet til dem. Særligt hvis man ikke kender nogen eller er i en udsat position, kan det være svært at finde de fællesskaber.

De små børns Bornholm kommer til at søsætte en pulje, som aktører i civilsamfundet kan søge. ”Det kan for eksempel være en af de sociale organisationer i et projekt, hvor børn fra udsatte familier kan begynde til en sportsgren. Vi vil gerne støtte den slags partnerskaber på kryds og tværs af de mange gode aktører, der er med i alliancen,” siger Dorthea.

En af de 32 aktører, der er involveret i børnealliancen, er Kirkens Korshær. De ser et stort potentiale i at indgå i et netværk af flere forskellige bornholmske aktører, fortæller Ingrid Flye Jensen, som er leder af Kirkens Korshærs Børne- og Familiearbejde på Christianshavn i København.

”Jeg håber og tror, at samarbejdet sammen med den tidlige indsats giver dem noget med i deres rygsæk, som får dem bedre videre i deres liv, og jeg tænker, at samarbejdet i alliancen kan være med til at give de bornholmske børn nogle gode oplevelser og bedre muligheder fremadrettet,” siger Ingrid Flye Jensen.

Læs mere i de to artikler bragt i Bornholms Tidende:

”En ny børnealliance er født”

”De er med i børnealliancen - det er en gave at få sådan et netværk”

Forrige
Forrige

Civilsamfundsalliance skal gøre op med småbørns mistrivsel

Næste
Næste

Implementering af Sprogtrappen i alle kommunale dagtilbud og dagpleje