Programmets ansigter

På denne side kan du møde medarbejderne bag De små børns Bornholm. Siden vil løbende blive opdateret.

Linda er projektmedarbejder i dagplejen

  • Mit navn er Linda Kofoed, og jeg var så heldig at blive ansat d. 1. december 2021 som projektmedarbejder i Dagplejen.

    Projektstillingen er under De små børns Bornholm, og går primært ud på at styrke og udvide familiesamarbejdet i Dagplejen, samt udvikle forældrenetværk og fællesskaber for familier i Dagplejen. Jeg har mit kontor på Ullasvej 23 i Rønne, sammen med lederen for dagplejen. Jeg arbejder tæt sammen med dagplejepædagogerne, samt programmedarbejder Trine Abildgaard og programleder Dorthea Funder Kaas fra DSBB – og selvfølgelig dagplejerne.

    For at styrke og udvide forældresamarbejdet i dagplejen er vi netop gået i gang med de første prøvehandlinger med hjemmebesøg hos nye familier. Dette sker i samarbejde med sundhedsplejen. Hjemmebesøg tilbydes til forældrene inden opstart hos dagplejer, hvor dagplejer, dagplejepædagog og familiens sundhedsplejerske kommer på besøg. Hjemmebesøget har bl.a. til formål at skabe mere ro og tryghed ved det første møde, hvilket er vigtige forudsætninger for at etablere en god og tillidsfuld relation, samt forældresamarbejde.

    I Dagplejen er vi meget optagede af at udvikle forældrenetværk og fællesskab for forældrene i dagplejen, og det ønsker vi at gøre i en samskabelsesproces med forældrene. Vi er derfor i gang med at etablere et Lytteprojekt med en gruppe dagplejeforældre, hvor vi ønsker at få indblik i, hvad familierne har brug for og drømmer om i deres hverdag. På den måde kan vi være med til at understøtte familiernes trivsel, netværk og fællesskaber.

Trine og Pernille er inklusions- og ressourcepædagoger

  • Jeg hedder Trine Engell Arvidsen og har været ansat i inklusions- og ressourceteamet i 5 år. De sidste 2 år har jeg primært beskæftiget mig med De små børns Bornholm.

    Jeg hedder Pernille Kjeldsen og har arbejdet med De små børns Bornholm i et år. Jeg er ligeledes ansat i Inklusions- og ressourceteamet under Dagtilbud.

    Vi arbejder med den del af programmet, der hedder Dagtilbudsindsatsen – hvor der er fokus på et kvalitetsløft af Dagtilbud og et styrket samarbejde mellem bl.a. sundhedspleje og dagtilbud.

    Vi arbejder tæt sammen med personalet i daginstitutionerne, og deltager i børnenes hverdag. Her har vi et særligt blik for tidlig indsats, opsporing, trivsel og tilknytning hos de helt små børn i vuggestuen. Forløbene i de enkelte dagtilbud er af et halvt års varighed. Med udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan, arbejder vi med at styrke det inkluderende læringsmiljø, med fokus på trivsel, udvikling, læring og dannelse.

    I et forløb benyttes procesguiden ”at lære at lære”, hvor der indsamles viden om, hvad der er på spil i de pædagogiske læringsmiljøer ift. temaer, hypoteser, undersøgelsesspørgsmål, vidensindsamling og evaluering. Procesguiden ”at lære at lære” sætter gang i og fastholder en målrettet arbejdsproces i forløbet, hvor der via vidensindsamling, afprøvninger og efterfølgende refleksioner, dannes grundlag for at styrke den pædagogiske praksis.

Cathrine, Christine, Hans og Pernille er Fælles Forandring

  • Vi er familiebehandler Cathrine Buchardt Hansen, socialrådgiver og tovholder Christine Reinholdt Nielsen, Socialrådgiver Hans Heiede og socialformidler Pernille Berlin Olsen og vi er teamet bag Fælles Forandring.

    Fælles Forandring er en ny relationel og helhedsorienteret social- og beskæftigelsesindsats for udvalgte småbørnsfamilier.

    Vi er et tværfagligt team, der hører til i hhv. Jobcenter og Center for Børn og Familie. Vi arbejder ud fra principperne i relationel velfærd, og det handler bl.a. om at opbygge tillidsfulde relationer til familierne, som en grundlæggende forudsætning for social forandring. Det betyder også, at familierne i videst muligt omfang selv definerer og prioriterer deres egne mål.

    Vi har lokaler i det gamle elværk på Lille Madsegade midt i Rønne. Her holder vi vores møder, og familierne kan komme her og være sammen med os og med hinanden. For de familier, der siger ja tak til invitationen om at være med hos os, er indgangen til kommunen forenklet, da vi koordinerer og samarbejder om indsatsen på nye måder, både med hinanden men også med vores mange kollegaer i resten af kommunen. - Og ikke mindst: med familierne, som det hele handler om!